Brac tengerpartja (forrás: pixabay.com)
Horvátország

TOP 10 horvát tengerpart, ahol élményteli nyaralás vár

3 perces olvasási idő

Horvátország méltán népszerű úti cél a kristálytiszta adriai tenger vízével, a változatos partszakaszaival, több száz szigetével és romantikus öbleivel. A természeti látványosságok mellett a kulturális látnivalók egész sora várja az ide utazókat. Sokunknak – akárhogy is nézzük – azért mégis a horvát tengerparti nyaralás az elsődleges célja, amikor külföldi nyaralás kerül szóba.

Lehet sziklás vagy homokos, a legszebb a horvát tengerpart!

A horvát tengerpart rendkívül gazdag és jól kiépített strandokban, éppúgy találunk sziklás, kavicsos vagy betonlappal ellátott, mint homokos partszakaszokat. Az ismert strandok mellett pedig bőven akad rejtett, eldugott kis öböl a fürdőzésre. Mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb tengerpartot érkezzen családi nyaralásra kisgyermekkel vagy romantikus vakációra párjával, de még az is induljon bátran útnak a horvát tengerpartra, aki kutyával utazik; számtalan kutyabarát strandot is felfedezhetünk, főleg az északi régiókban.

A TOP 10 horvát tengerpart, melyet egyszer látni kell

Most összegyűjtöttük a legszebb tengerpartokat, legjobb strandokat, ahol garantált az élményekkel teli nyaralás és biztosan örök emlék marad. Ezeket egyszer látni kell!

Medulin, Bijeca strand

Az Isztriai-félsziget nyaralóhelyei közül az egyik legnépszerűbb Medulin. Pulától mindössze 10 km-re található a 1,5 km hosszú homokos stranddal rendelkező város. Egy kiadós városnézést, történelmi időutazást követően jól esik a tengerpartján megpihenni.

Crikvenica

Az egyik legkedveltebb tengerpart a magyar utazók körében a Kvarner-öbölben. Strandjai változatosak, többnyire sziklásak és aprókavicsosak, de a hosszan elnyúló tengerparton homokkal feltöltött rész is a nyaralók rendelkezésére áll.

Crikvenica, a Kvarner-öböl ékköve
Crikvenica madártávlatból

Crikvenicán nyaralnál? Itt találod a legjobb akciós szállástippjeinket! >>

Selce

A kisgyermekes családok körében igen népszerű Selce, ahol a lassan mélyülő, homokos tengerpart vonzza a nyaralni vágyókat. A kék zászlós strand méltán a legjobbak közé tartozik.

A felejthetetlen horvátországi napokat pedig ezek a közvetlenül a tengerparton fekvő szállodák tudják még inkább élménydússá tenni, nézd meg őket! >>

TOP 10 horvát tengerpart, ahol garantált az élményteli nyaralás
Selce tengerpartja (forrás: pixabay.com)

Nin, Kraljicina strand

Az egykori kis halászfalu festői szépségű, tengerpartja homokos és lassan mélyülő partszakasszal rendelkezik. Strandja kifejezetten nagy alapterületen fekszik, a legideálisabb választás a nyugalmat keresők számára.

Omis

Közép-Dalmácia közkedvelt nyaralóhelye Omis, ahol csodaszép, sziklák tövében megbúvó tengerpart mellett rengeteg kirándulási lehetőség közül is választhatnak a nyaralók. A strandja kék zászlós minősítéssel rendelkezik és lassan mélyülő.

TOP 10 horvát tengerpart, ahol garantált az élményteli nyaralás
Omis sziklás tengerpartja (forrás: pixabay.com)

Makarskai Riviéra, Brela, Punta Rata

A Biokovo-hegy árnyékában húzódik a Makarskai Riviéra, melynek egyik gyöngyszeme Punta Rata. Aprókavicsos partszakasz, hihetetlen türkízkék színű tenger vár itt minket, és egy nagyobb sétával a környező falvakat is bejárhatjuk vagy kirándulhatunk egyet a Biokovo Nemzeti Parkban.

Makarska látnivalóiról itt bővebben is olvashatsz! >>

Brač, Bol, Zlatni Rat

Egy igazi Instagram-sztár az „Aranyszarv” névre hallgató Zlatni Rat. Gyönyörű homokos tengerpart, amely háromszög alakban nyúlik be a tengerbe, és sétánya egy romantikus andalgásra csábít. A szörfösök legnépszerűbb úti célja Horvátországban.

Horvát tengerpartok, ahol élményteli nyaralás vár
Brac tengerpartja (forrás: pixabay.com)

Dugi Otok, Sakarun strand

A sziget északi felén található ez a gyönyörű, hosszan elnyúló, fehér homokos strand, amely méltán népszerű a kisgyermekkel utazók körében. A lassan mélyülő, kristálytiszta tenger sokakat lenyűgöz, ahogy az árnyékot nyújtó fenyőerdő körülötte.

Rab-sziget, Lopar, Rajska Plaza

Nem csak Rab-sziget, hanem egész Horvátország egyik legkedveltebb homokos strandja terül el Lopar településnél. A családosok körében igen felkapott üdülőhely, és ha még szállást nem is itt foglalunk, akkor is érdemes ide ellátogatni.

Horvát tengerpartok, ahol garantált az élményteli nyaralás
Rab tengerpartja (forrás: pixabay.com)

Krk-sziget, Baska, Vela Plaza

A sziget leglátogatottabb strandja, ahol mindig nagy a nyüzsgés. Kék zászlós minősítésű tengervize és kavicsos partja azonban így is garantáltan élményekkel teli nyaralást biztosít.

Bizonyára a sort szebbnél szebb horvát tengerpartokkal lehetne még kiegészíteni, és minden valószínűség szerint, aki egyszer járt már Horvátországban, annak megvan a saját kedvence is.

Fedezd fel idén újra vagy egy újabb csodát a horvát tengerparton!